Een bewuste vrouw en moeder, energiek, gedreven, puur en kwetsbaar. Sterk gelovend in een veel belovende toekomst, een toekomst waarin ik een voorbeeld kan zijn voor mijn kinderen, waarin ik een liefhebbende partner ben en waarin wij samen als nieuw gezin het leven leiden waar wij van dromen.

Dit is ook een toekomst waarin ik jou, of het liefst jullie samen als ouders, mag inspireren met de levenservaring en de kennis die ik heb opgedaan. Waarin ik mag motiveren om samen te blijven werken, ook als het moeilijk is. Om eigen belangen, pijn en frustraties geen overhand te laten nemen omdat we samen weten dat het belang van de kinderen altijd hoog bovenaan moet blijven staan.

Als het jullie niet lukt om hier samen uit te komen, of als jullie niet goed weten hoe jullie alles aan moeten pakken, dan is SONS er om jullie te ondersteunen. Zodat het jullie ook gaat lukken een voorbeeld te zijn voor jullie kind(eren).

Waarom ik hiervoor SONS heb opgericht? Omdat ik weet dat het een hele moeilijke en emotionele periode kan zijn waarin het dan moeilijk is om emoties niet leidend te laten zijn. Een scheiding heeft een aanleiding, een reden waarom het niet meer samen lukt, dat kan communicatie extra moeilijk maken. We zien vaak dat kinderen hier heel veel last van hebben en dat zij onbedoeld worden opgezadeld met de ballast van hun ouders. Ik weet zeker dat geen enkele ouder dat voor zijn kinderen wilt en daarom wil ik daarin ondersteuning bieden. Als ervaringsdeskundige op dit gebied, zowel als kind van gescheiden ouders met co-ouderschap als gescheiden ouder, ook met co-ouderschap, heb ik de nodige kennis en ervaring op mogen doen. Voor dat ik SONS oprichtte werkte ik vele jaren binnen de jeugdhulpverlening als pedagoog, coördinator en mocht ik mee het managementteam vormen. Binnen deze organisaties heb ik met veel verschillende kinderen en hun ouders mogen werken, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Enorm waardevol om iets te mogen betekenen voor zowel de kinderen als hun ouders.  Nu doe ik dit binnen SONS speciaal voor kinderen en ouders in scheiding en in de periode daarna om samen te werken aan een stabiele basis waarmee de ouders verder bouwen voor hun kinderen. Ik mag dit alles ook doen als gecertificeerd KIES coach, KIES voor het kind, een bewezen effectief programma voor kinderen in scheidingssituaties.

Zelf heb ik het enorme geluk om te mogen zeggen dat ik samen met mijn ex-man een goed werkend co-ouderschap heb gerealiseerd. Waarbij wij rekening kunnen houden met elkaar en het belang van de kinderen voorop kunnen stellen. Dat betekend niet dat wij nooit boos zijn, dat wij er geen pijn van hebben, wij ons nooit verscheurd voelen, nee dat allemaal niet. Het betekend wel dat wij het zelfde doel nastreven en elkaar daarin ook steeds weer kunnen vinden.

Ik gun dat  alle ouders, maar boven al, gun ik het de kinderen nog het meeste! Zij verdienen dit zodat zij zo zorgeloos mogelijk mogen opgroeien ook in de nieuw ontstaande situatie.

Voor de kinderen gebeurt er een hoop, sommige kinderen vinden de nieuwe situatie heel moeilijk en uiten zich hierin, andere kinderen zullen het niet laten zien. Gaan door zoals ze dat daarvoor ook deden, maar in hun hoofden speelt er een hoop. Sta erbij stil dat het op alle kinderen een grote impact heeft, ongeacht wat ze laten zien of  horen. Hoe de kinderen met deze impact omgaan is natuurlijk verschillend, maar je mag er gerust vanuit gaan dat het voor geen enkel kind zonder pijn en verdriet zal zijn. Voor deze kinderen is SONS er. Om meer inzicht te geven in wat SONS eventueel voor jou kan betekenen, verwijs ik naar het aanbod van SONS, daar kun je lezen wat ik aanbied en wanneer daar vragen over zijn wil ik die uiteraard graag beantwoorden.