(bonus) Moederdag

(bonus) Moederdag

Waar Moederdag een aantal jaren geleden nog ging over de dag dat ik mijn moeder in het zonnetje wilde zetten, gaat het sinds 7 jaar ook over mijn Moederdag. Word ik in het zonnetje gezet door mijn kinderen, wat is dat heerlijk. De schattige cadeautjes die ze op school maken, waar ze al dagen geheimzinnig over doen, hun voorpret mogelijk nog groter dan dat van mij.

Sinds mijn scheiding is het wel een andere Moederdag, zelf het ontbijtje maken in de ochtend geeft toch een andere kleur aan de dag. Niet omdat ik te lui ben om zelf voor het ontbijt te zorgen, maar het voelt ergens niet helemaal compleet. Dat is voor mij zo, voor andere moeders is dat misschien helemaal niet zo. Wellicht moet ik hier zelf gewoon nog mijn draai in vinden.

Dit jaar gaat het in eens ook een beetje over Bonusmoederdag, ik heb mijn kinderen er nu nog niet over gehoord met betrekking tot deze speciale dag, maar in mijn hoofd speelt het wel. Mijn kinderen hebben sinds enige tijd ook een bonusmoeder waar ze ook veel tijd mee doorbrengen.

Natuurlijk mag ik me enorm gelukkig prijzen dat er een lieve vrouw in het leven van mijn kinderen is gekomen waar ze het goed mee kunnen vinden. Wat kan ik me nog meer wensen? Stel je voor het is een vrouw waar ze niet mee overweg kunnen hoe zou dat dan zijn?!

Maar even tussen jou en mij gezegd, hoewel ik me besef dat ik me gelukkig mag prijzen, zo gemakkelijk vind ik het niet. Een andere moeder, met andere gewoontes, met andere gebruiken, met andere kinderen en met een andere familie. Jeetje wat komt er in eens veel bij kijken, bij die extra Bonusmoeder, wat komt er veel op me af, wat gebeurt er veel in mijn hoofd en in mijn hart!

Er zijn echt situaties waarin ik haar naam nog niet wil/kan horen, bijvoorbeeld als ik met mijn oudste zoontje spreek over ‘ons’ lievelingsliedje. Het liedje Perfect van Ed Sheeran, wat wij samen heerlijk uit volle borst kunnen zingen, waarbij dan stiekem de tranen mijn ooghoeken verlaten, van liefde en van trost. Dan wil en kan ik echt niet horen dat dit ook het lievelingsliedje is van zijn bonusmoeder. Dat is van ons!!!

Natuurlijk weet ik dat er met ons nog duizenden mensen zijn die dit liedje uit volle borst kunnen mee zingen en dat het onzin is dat het niet ook haar liedje mag zijn, maar toch…. Onbedoeld is er al een mes in mijn hart geplant. Zo zijn er echt nog meer momenten die ik heel moeilijk vind en waarmee ik nog niet goed overweg kan, maar ik werk eraan. Omdat ik weet dat het belangrijk en waardevol is voor mijn kinderen.

Nu kan ik het nog niet, dit jaar is nog te vroeg voor mij, maar volgend jaar hoop ik het zeker wel te kunnen, dan hoop ik met mijn kinderen een aardigheidje voor haar te kunnen maken of te kopen. Zodat mijn kinderen haar voor(bonus)Moederdag iets kunnen geven, uit blijk van waardering voor wat zij voor hen betekent.

Ik wens alle moeder en bonusmoeders morgen een hele fijne dag, op dat alle ontbijtjes heerlijk mogen smaken en de zelfgemaakte cadeautjes met trots gegeven mogen worden. En voor alle moeders die nog ‘worstelen’ met bonusmoeders, ik denk dat het niet zo gek is dat dit lastig is, als wij maar in onze gedachten blijven denken aan wat belangrijk is voor onze kinderen, dan zullen we hier onze weg wel in vinden.

Liefs x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *