Kom maar bij mama

Kom maar bij mama

Dat is wat wij moeders toch allemaal het liefste zeggen? Wij weten niet hoe snel we moeten toesnellen als ons oogappeltje valt, zich stoot of gewoon in eens ontzettend verdrietig is. Dan is bij mama op schoot de beste plek. Veilig en warm in mama’s armen, zij zal je beschermen tegen al het kwade dat er kan zijn, zij zal de pijn wegnemen met haar magische kus, zij zal de draken en spoken verjagen die de slaap verstoren. Niemand kan dat zoals mama.

Ja dat is ook wat ik geloof, diep in mijn hart voelt het zo, dat ik de enige ben die mijn kinderen echt kan troosten. Het is een enorm sterk gevoel heel diep van binnen dat schreeuwt dat het echt zo is!

Tegelijk zit er ergens op een van mijn schouders ook een wijze uil die mij wil laten weten dat het mijn gevoel is, dat ik het zo mag voelen maar dat mijn kinderen ook een lieve vader hebben die dat ook gerust kan doen. Hij kan de kindjes ook troosten als ze verdrietig zijn, hij kan ook voor ze klaar staan als ze bang zijn of ze zich pijn hebben gedaan.

Het liefst mep ik de uil weg alsof het een irritante bromvlieg is, ik hoef dit niet te horen, ik wil het nu niet horen het is niet waar! Het is nergens zo goed als bij mama!

Maar toch… ik kan niet anders dan ook naar de uil te luisteren, natuurlijk heeft hij gelijk, hoewel mijn moederhart dat gevoelsmatig nooit helemaal kan toegeven, zal mijn moederbrein er haar best voor doen om het wel voor ogen te blijven houden.

Soms nemen emoties het over en maakt de uil geen schijn van kans, dan zal hij mij niet kunnen bereiken, maar gelukkig is de uil volhardend en komt er toch weer een moment waarop hij tot me door kan dringen.

Mijn kinderen zijn gezegend met twee ouders die veel van hun houden en die ieder op hun eigen manier hun liefde zullen geven.

Soms is een scheiding de beste manier om verschillende levens weer tot bloei te kunnen laten komen, maar er zijn momenten waarop het nooit went, dit is er zo een…..

Liefs van Oel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *